Nyheter

Resultat från SSÄ:s öppna klubbmästerskap

Segelsällskapet Ägirs öppna klubbmästerskap för DragonForce 65

I morgon söndag 8:de september ordnar vi öppet klubbmästerskap för DF 65 rc-segelbåtar, platsen är sandgropen vid Frostasvägen 69 i Socklot, Nykarleby, om inte sista minutens ändringar sker på grund av vindförhållanden. För tillfället ser det ut som om vi får deltagare från grannföreningarna SSJ och GSF. Välkommen

P.S. Reservplats, Grisselören i Socklot

Ström och svag vind vid Juthbacka

Den andra träningstävlingen seglades vid Juthbacka, vinden Gustaf utlovat kom bara i små stötar och strömmen i älven gjorde starterna besvärliga men ganska mycket folk hade samlats för att med stort intresse följa med seglingarna. Tre starter lyckades vi få seglade och också tre olika segrare.

Träning med DF-65 båtarna

På söndagskvällen hölls vår första organiserade DragonForce 65 träning vid Andrasjön, vi tävlade också lite inofficiellt och för ett par seglare var det första gången de testade sina båtar. Det finns ännu tre båtar till i flottiljen, sammanlagt 8, så vi ser fram emot spännande seglingar; på Älven (olika ställen beroende på vinden), vid Andrasjön och eventuellt andra ställen.

Intresserade kan kontakta Gustaf Sandström, gustafsandstrom(at)gmail.com.

Vårmöte

Vårmöte hålls den 25/4 klockan 19.00 i Café Bildströms utrymme på Bangatan 1.
Välkommen.

Ny rolig segling inom SSÄ

Under hösten har ett nytt initiativ tagits för att komma igång med segling inom SS Ägir. För närvarande finns redan två båtar inom klubben och flera till verkar vara på gång. Konceptet är helt nytt inom vår klubb och det handlar om radiostyrda 65 cm långa "tävlingsmaskiner". Ute i världen tävlar man aktivt inom många klubbar, i synnerhet då tävlingssäsongen för normal segling inte kommit igång eller tagit slut.

Här under länk till verksamheten i Sverige
http://dragonforce65.se

Och i Finland
http://dragonforce65.fi

Båten kostar seglingsklar med radio lite över 200 euro