Snipeserien, äntligen tre båtar ute

Snipeserien, äntligen tre båtar ute

Efter två tisdagar med bara en båt på linjen, Courage med familjen Sjöholm i besättningen kom äntligen tre båtar till start: Carolina, Courage och Chi. Vinden var svag och sydvästlig som vred mot väst. Första starten var det någorlunda kryss men under den andra blev det "slörtävling".
I den första starten kom Courage bäst iväg men blev omseglad av Carolina med Christian Palm som också vann. Chi var trea, eller sist, Ville hade igen rollen som rorsman och placeringen kändes inte helt fel men vi kunde ha varit närmare de andra i mål.
I den andra starten fick vi på Chi en bättre start men då vi upptäckte att vi sträcker till kryssmärket och Courage fick en ännu bättre start tänkte vi att saken kanske var klar, om Alfred och pappa Tommy tog första platsen och vi kunde hålla andra platsen skulle Courage vinna igen med 2 och 1 i placeringar, Carolina bli tvåa med 1 och 3 och vi trea med 3 och 2.
Ville tänkte väl inte att man inte ska kunna ta sig förbi men vinden vred väl lite mera mot väst och vi steg högre än Courage.
Ville och jag kunde nästan inte tro våra ögon då vi med mycket högre fart tog oss förbi och vann den andra starten.

Grattis Ville, du styr riktigt bra.

På bilden tränar han genom att styra vår IF båt på resan till Sverige i Juli.

Det blev ingen tredje start då vinden mojnade och vi alla beslöt att avsluta dagens seglingar.

Alla båtar hade 4 poäng men då Carolina och Chi hade varsin vinst och Ville i Chi vann den sista starten var saken klar.

Nu hoppas vi på flera båtar till nästa tisdag, och bättre bana, mera kryss.

Man behöver ju inte vinna serien för att ha utbyte av en veckosegling.